Pidä huoltokirja ajan tasalla

Etusivu / Artikkelit / Pidä huoltokirja ajan tasalla

Auton huoltokirja kertoo ostajalle suoraan miten autosta on huolehdittu. Auton huoltokirjaan onkin hyvä merkitä määräaikaishuoltojen lisäksi myös muut huollot, jotka autolle on tehty. Ennen huoltokirjaan tutustumista ostajan onkin hyvä perehtyä mahdollisiin tyyppivikoihin, jotta hän voi huoltokirjasta nähdä onko tyyppi- tai malliviat hoidettu asianmukaisesti.

Huoltokirjaan tulee huollon yhteydessä olla merkittynä myös ajankohta ja mittarinlukema. Näillä tiedoilla ostaja voi myös arvioida mittarilukeman paikkansapitävyyden. Ostajan kannattaa katsoa huoltokirjasta huoltohistorian lisäksi, onko autoon vaihdettu esimerkiksi jakohihna, joka rikkoutuessaan voisi aiheuttaa ison moottoriremontin. Ilman huoltokirjaa ostajan on vaikea arvioida mitä huoltoja autolle on tehty ja ovatko myyjän esittämät tiedot oikeat.

Huoltokirjan pitäminen ajan tasalla auttaa siis sekä myyjää että ostajaa. Kun siis viet autosi korjaamolle esimerkiksi määräaikaishuoltoon, varmista että korjaamo tekee asianmukaiset merkinnät myös autosi huoltokirjaan.

  • Huolellisesti täytetty huoltokirja helpottaa auton myyntiä
  • Huoltokirjasta saa selville mahdolliset malliviat
  • Myös mittarilukeman paikkaansa pitävyys selviää huoltokirjasta


Vaihdokit

Muut sivustot