Ohjeet auton myyntiin

Etusivu / Artikkelit / Ohjeet auton myyntiin

Auton myynti netin kautta on yleistynyt. Käytetyn auton myynti netissä hoituu helposti useiden eri sivustojen kautta. Ennen ilmoituksen jättämistä on syytä ottaa autosta kunnon kuvat, pese ja siivoa auto ennen kuvien ottamista niin saat autosta edustavamman näköisen. Pelkkien ilmoitus sivustojen lisäksi myynti-ilmoitus kannattaa lisätä myös merkkikohtaisille forumeille, näin tavoitat varmasti ostajia jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä auto merkistä.

Tee ilmoituksesta mahdollisimman avoin ja mainitse huoltokirjasta ja myös voimassa olevista takuista. Ilmoitukseen on myös hyvä laitta maininta mahdollisista vioista, niin ne eivät tule ostajalle yllätyksenä (eikä ostaja käytä niitä tinkimiseen).

Käytetyn auton myynnissä on syytä tutustua myös kilpailevaan tarjontaan. Myyjä voi helposti määrittää myytävän auton hinnan liian korkealle jos hän ei tutustu kilpailevaan tarjontaan. Hintaan kannattaa arvioida mukaan pieni tinkivara, koska moni käytetyn auton ostaja haluaa kuitenkin neuvotella hinnasta.

Ennen koeajoa tarkista ostajan henkilötiedot ajokortista, ja lähde mukaan koeajolle mahdollisuuksien mukaan. Täytä rekisteriotteen ilmoitusosa yhdessä ostajan kanssa. Myyjän ei myöskään tule allekirjoittaa ilmoitusosaa ennen kuin ostaja on merkinnyt siihen omat tietonsa ja päivämäärän. Myyjän on hyvä ottaa kopio ilmoitusosasta tai tehdä erillinen kauppakirja auton myynnistä. Näin myyjä voi ilmoittaa AKE:lle omistajavaihdoksesta mikäli ostaja jättää sen tekemättä.

  • Mieti ilmoituksen sisältö huolella
  • Siivoa ja pese auto ennen kuvausta
  • Muista hoitaa paperityöt asianmukaisesti


Vaihdokit

Muut sivustot