Huomioitavaa auton ostossa

Etusivu / Artikkelit / Huomioitavaa auton ostossa

Auton osto tulee tehdä vasta sen jälkeen kun olet tarkistanut ostettavasta autosta tietyt perusasiat. Ensiksikin tulee varmistua siitä että myyjänä on rekisteriotteeseen merkitty henkilö. Toiseksi kannattaa varmistaa että rekisteriotteeseen merkitty runkonumero on sama kuin auton valmistekilvestä löytyvä runkonumero (löytyy usein moottoritilasta). Etenkin käytetyn auton ostossa tulee tutustua myös huoltokirjaan, näin näet onko autoa huollettu asianmukaisesti, ja minkälaista huoltoa saattaa olla edessä.

Auton osto yksityiseltä
Jos ostat auton yksityisestä on tärkeää hoitaa myös paperityöt kuntoon. Kaupan yhteydessä tulee tehdä ainakin seuraavat paperit. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa, joka jää ostajalle. Luovutuskirja, jolla myyjä voi todistaa ajoneuvon luovutushetken. Kuitti josta selviää kauppasumma. Myös kirjallisesti tehty kauppakirja on suositeltavaa tehdä. Kauppakirjasta tulee selvitä 1) kaupankohde ja hinta 2) ostaja ja myyjä 3) maksuehdot 4) luovutusajankohta 5) maininta auton mukana tulleista varusteista 6) tiedot myyjän antamista takuista.

Vaikka kauppakirja ei lain mukaan ole pakollinen, on sen tekeminen suositeltavaa. Selkeästi laadittu kauppakirja auttaa sekä myyjää että ostajaa mahdollisissa ongelma tilanteissa.

  • Tarkista myyjän ja myyntikohteen oikeellisuus
  • Selkeä kirjallinen kauppakirja on suositeltavaa tehdä
  • Muista hoitaa paperityöt asianmukaisesti


Vaihdokit

Muut sivustot