Näin vaihdat autonrenkaat

Etusivu / Artikkelit / Näin vaihdat autonrenkaat

Auton renkaiden vaihdossa tulee kiinnittää huomiota erityisesti työturvallisuuteen, on tärkeää että ennen renkaiden vaihtoa auton käsijarru ja vaihde kytketään päälle. On myös suositeltavaa ettei renkaiden vaihtoa suoriteta pelkän tunkin varassa, vaan auton alle laitetaan jokin lujatekoinen esine varmistamaan ettei auto putoa tunkilta kesken renkaiden vaihdon.

Auton mukana tullutta tunkkia ei yleisesti suositella käytettäväksi renkaiden kausivaihdossa, syynä tähän on se että auton mukana tullut tunkki on suunniteltu käytettäväksi mahdollisen rengasrikon sattuessa eikä se välttämättä kestä renkaiden kausivaihtoa. Renkaiden kausivaihtoon sopivan tunkin saa hankittua kohtuuhinnalla auton varaosia myyvistä liikkeistä. Ennen auton nostamista tunkille pyöräpultit on hyvä löysätä, näin pultteja ei tarvitse vääntää voimalla kun auto on nostettu tunkille. Auto tulee myös nostaa tunkille vain ohjekirjassa neuvotuista kohdista ja neuvotulla tavalla.

Useat rengasliikkeet hoitavat renkaiden kausivaihdon kohtuu hintaan ja ammattitaidolla. Eli mikäli et ole täysin varma miten renkaiden vaihto suoritetaan, tai et omista tarvittavia työkaluja on parempi kääntyä rengasliikkeiden puoleen.

  • Huomioi työturvallisuus renkaita vaihdettaessa
  • Löysää pyöräpultit ennen tunkille nostoa
  • Vertaile rengasliikkeiden hintoja työlle


Vaihdokit

Muut sivustot