Yleinen käyttöaika kesärenkaille

Etusivu / Kesärenkaat / kesärenkaiden käyttöaika

Kesärenkaiden käyttöaika alkaa virallisten suositusten mukaisesti ”viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen”, ja päättyy marraskuun ensimmäisenä päivänä. Vaikka kesärenkaiden käyttöaika tämän säännön mukaisesti hieman vaihtelee vuosittain, osuu kesärenkaiden käyttöajan aloitus yleensä huhtikuulle.

Kesärenkaiden käyttöaika on kuitenkin yleensä hieman lyhyempi, sääolosuhteista johtuen. Monesti huhtikuun alussa sääolosuhteet eivät salli kesärenkaiden käyttöä. Myös viranomaiset huomioivat normaalia kylmemmät sääolosuhteet, ja antavatkin usein tiedotteita/kehotuksia lykätä kesärenkaiden käyttöönottoa (mikäli sääolosuhteet eivät ole suotuisat).

Vastaavasti kesärenkaiden käyttöaika voi lyhentyä myös syksyllä – jälleen huonojen sääolosuhteiden johdosta. Syksylläkin kannattaa seurata viranomaisten tiedotteita/suosituksia, ja tarkkailla oman alueensa sääolosuhteita.

Tämän lisäksi myös esim. etelästä pohjoiseen matkustavan autoilijan saattaa olla viisasta lyhentää kesärenkaiden käyttöaikaa (sekä keväällä että syksyllä), koska sääolosuhteet lähtö- ja määränpää paikkakunnalla saattavat poiketa rajustikin toisistaan.


rengas-online.com

Rengaskoko:
/
Nopeusluokka:
talvirenkaat ympärivuotiset renkaat
kesärenkaat kaikki

Vaihdokit

Muut sivustot